Rolex nije najskuplji sat na svetu. Pogledaj koliko košta NAJSKUPLJI sat na svetu?

Da li voliš satove? Koliko ste spremninovca da izdvojite za dobar i lep sat? Mi smo ti pripremili listu od 10 najskupljih satova na svetu. Da li ti se neki od njih posebno sviđa?

 

Hublot Bing Bang

Vrednost ovog moderno i skupocenog sata iznosi 5 miliona dolara. Da, da, čak 5 miliona dolara.

Napravljen samo od jednog materijala, a to su dijamanti. Model sadrži ukupno 1280 dijamanata, pri čemu svaki dijamant jeste bar 3 karata. Ko poseduje ovaj sat?

Najpopularniji reper svih vremena Jay Z dobio dobio je ovaj luksuzni poklon od svoje supruge Bijonse za 43. rođendan.

Jacob & Co Billionere Watch

Jedan od najluksuznijih satova na svetu vredi 18 268 000 dolara. Sadrži smaragdne dijamanate, a ručno je izrađen i ima ukupno 167 komponenti.

Džepni sat Patek Philippe – Henry Graves

Davne 1933. godine za bogatog bankara Henrija Grejvsa napravljen je ovaj skupoceni sat, a njegova cena iznosi 24 miliona dolara. Za njegovu kompeltnu izradu bilo je potrebno pet godina. Ima ukupno 24 različite funkcije, a predstavlja jedan od najkomplikovanijih satova na svetu. Sadrži 18-karatno zlato i dugo je bio najskuplji na svetu.

Chopard 201

Sat vrednosti 25 miliona dolara ima 874 retka dijamanta. Nekada je bio najskuplji ručni sat na svetu, a 2000. godine pronašao je svog vlasnika i prodat je za ovu neverovatnu sumu novca.

Breguet Grande Comlication M. A

Cena 30 miliona dolara

Šta mislite šta čini jedan sat toliko skupim?

Ovaj model je trenutno jedan od najskupljih na svetu, ali zašto?

Legenda kaže da je ovaj sat naručio navodni ljubavnik francuske kraljice Marije Antoanete. Izrada sata trajala je ukupno 47 godina, a sačinjen je od zlata i safira. Ovaj luksuzni i skupoceni model trenutno se nalazi u Los Anđelesu u gradskom muzeju.

Graft Diamonds The Fascination

Ako volite dijamantske satove Graft Diamonds je na prvom mestu i vredi 40 miliona dolara. Ima ukupno 150 belih dijamanata, a reč je o 2.96-to karatnim dijamantima.

Graft Hallucination

Iiiiiiiii….

Najskuplji sat na svetu vredi 55 miliona dolara. Sadrži 110 karata veoma retkih i obojenih velikih dijamanata. Dijamanti su ručno ugrađeni u narukvicu koja je sačinjena od platine.